Zwaar hijswerk in Harlingen

In eerste instantie werd deze tijdelijk verstevigd en gezekerd. Nadat alle bouwplannen voor herstel c.q. opnieuw opbouwen van wanden en dak klaar waren kon men beginnen met het “echte werk”.

Eerst werd er met verschillende kranen van BKF een groot aantal voorbereidingen uitgevoerd. Vervolgens werd op dinsdagochtend 17 juni een 500 tons kraan met beweegbare jib aangevoerd en opgebouwd. Op woensdagmorgen 18 juni konden de mannen, na een toolbox en start-werk vergadering, starten met het hijsen van de 40 ton zware kapconstructie. Onder supervisie van BKF werd de kap binnen 4 uren succesvol aan de grond gezet, waarna de sloopkraan van Van der Wal uit Joure weinig over liet van de constructie.

De 500 tons kraan werd voor dit werk ingezet om in één keer het complete dak (23m x 11m en 15m. hoog) naar beneden te kunnen hijsen. Zo werd de overlast voor het productieproces tot een minimum beperkt.

Eind juni zet Staalbouw Nagelhout verschillende BKF kranen in voor de opbouw van de nieuwe wanden. Tevens worden op dat moment de nieuwe dakconstructies elders in de haven gemonteerd.

Na de Bouwvak worden ze geladen op een ponton en een 500 tons kraan zal dan de nieuwe dakconstructies van het ponton af hijsen om ze op de nieuw gemonteerde wanden te plaatsen.

Leuk detail is dat BKF alle staalconstructies van de zoutfabriek, dus ook de daken, in 1995 – 1996 voor Staalbouw Nagelhout geplaatst heeft tijdens de nieuwbouw!

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction