Yas Marina Circuit Abu Dhabi – “Uit de oude doos 2009”

Centraal Staal heeft daarvoor Intervak Scheepswerf en Constructie uit Harlingen in de hand genomen voor de werkelijke bouw.
De constructiebouw van de loopbrug is in 6 verschillende secties ‘op geknipt”. Deze 6 verschillende delen zijn uit de lashallen naar buiten gereden en in de open lucht geplaatst op tijdelijke ondersteuningen, om te kunnen controleren of alle constructie delen in de uiteindelijke positie goed op elkaar aansloten.

Door de vreemde vormen van de verschillende secties, de grote gewichten en de kans op vervorming tijdens hijsen was dit voor de BKF projectleider, uitvoerder, kraanmachinisten en chauffeurs een zeer uitdagende klus welke, wegens tijdsdruk, in een zeer kort tijdsbestek moest worden uitgevoerd.

Nadat bij Intervak de diverse secties geplaatst waren, zijn alle delen op pontons geladen en over water vervoerd naar de zeehaven van Harlingen alwaar de delen op een zeeschip zijn geladen voor transport naar het Midden Oosten. Destijds waren er veel scheepskapingen in de Perzische Golf en men vreesde het ergste …. maar gelukkig is het zeeschip op tijd aangekomen en kon men in Abu Dhabi verder bouwen met de loopbrug.

De montage op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi is door bedrijven uit de regio gedaan. Een aantal mensen van deze bedrijven zijn zelfs bij ons in Franeker op bezoek geweest om te bespreken hoe er gehesen en getransporteerd moest worden.

We zijn er als BKF’ers nog steeds trots op dat we in 2009 aan dit bijzondere project succesvol hebben mogen mee werken…

Dit bericht is geplaatst in Uitgelicht. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction