Terug naar de kerk…

Eerst is de fundering vernieuwd en zijn de wanden gerestaureerd. Tevens is er toen een metalen kapconstructie op de kerk geplaatst waarbij de kap werd dichtgemaakt met glazen panelen, zodat er een overvloed aan licht zou zijn in de kerk. Al vrij snel daarna kwam er breuk in een aantal van de gebogen glazen panelen. Het is veiligheidsglas dus er was er geen onmiddellijk gevaar. Maar het was natuurlijk minder mooi.

Halverwege maart 2012 kwam daarom bij BKF de opdracht binnen om kranen te leveren voor het verwisselen van panelen. We zijn de werkzaamheden begonnen met de 40m torenkraan (zie foto’s) met Douwe de Jong als machinist. Daarna heeft op de laatste dag Alex de Vries met de 50m torenkraan de laatste glazen panelen in het koor van de Broerekerk verwisseld.

Tijdens deze mooie klus ontbrak het niet aan media-aandacht van o.a. Omrop Fryslan, Sud West Friesland Lokaal en diverse kranten.

De foto’s bij dit werk zijn gemaakt door Ton Visser en Hans Plat.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction