Superjacht kantelen

Het casco is een deel van een super zeiljacht. Dit aluminium casco zelf heeft al een lengte van 32 meter, een breedte van 9 meter en een gewicht van 45 ton.
Om het in de vaarstand te zetten moest het om zijn lengte as gedraaid worden. Een delicate klus voor vier kranen, twee 70-tons telescoopkranen en twee 90-tonners. De voorbereiding en de onderlinge afstemming tussen machinisten en uitvoerder tijdens het hijsen is hier van het grootste belang. Er wordt bij dergelijke hijsklussen dan ook een hijsplan en een risicoanalyse opgesteld en voor aanvang van de werkzaamheden besproken. Daarnaast hebben onze machinisten ervaring in het werken met meerdere kranen.

Onder een stralende lentezon, er was vrijwel geen wind, werd het kantelen perfect uitgevoerd.

De 14 meter lange boeg wordt in de komende weken voor het casco gezet. Als dat klaar is gaat BKF het geheel op een ponton hijsen waarna het schip elders wordt afgebouwd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction