Van Panhuijsbrug bij Tjerkwerd – de 2e fase

In opdracht van de Provincie Fryslan renoveert Jansma uit Drachten de van Panhuijsbrug in de N359 nabij Tjerkwerd (Bolsward – Balk)
Het vervaardigen van een nieuw brugdek (val) en het reviseren van de hameitorens plus balanspriemen is uitbesteed aan Machinefabriek Rusthoven uit Groningen.

Van hen hebben wij de opdracht gekregen voor het logistieke deel van dit project, dat wil zeggen het transport en het inhijsen van het brugval, de 2 hameitorens en de 2 balanspriemen.
Op 1 november 2014 zijn door BKF de balanspriemen van 25 ton per stuk en de hameitorens gehesen, geladen op vrachtwagens en afgevoerd naar Groningen. (zie bericht)

Op donderdag 12 maart jl. werd met een 160 tons telescoopkraan het 40 ton zware nieuwe brugval in Suameer geladen op een ponton. Vanwege de transportbreedte van bijna 9 meter kon dit nieuwe val niet over de weg naar Tjerkwerd vervoerd worden.
Ponton + sleper hebben het val naar Makkum gevaren en daar werd het met een 160 tons telescoopkraan weer overgeslagen op een vrachtwagen.
Vrijdagavond 13 maart vanaf 18.00 uur was de N359 gestremd. Eerst werd met onze 220 tons telescoopkraan het oude brugval in 2 gedeelten eruit gehesen. Nadat het exceptionele transport met nieuwe brugval bij de kraan was aangekomen werd om ongeveer 24.00 uur gestart met het plaatsen daarvan. Nadat dit succesvol was afgerong kon de 220 tons telescoopkraan rond 09.00 uur zaterdagmorgen inpakken.

Die zaterdag 14 maart zijn aan het einde van de middag door onze DAF bakwagen/Autolaadkraan met aanhanger de gereviseerde hameitorens aangevoerd en vervolgens geplaatst door een 100 tons telescoopkraan.

De planning is dat op zaterdag 28 maart de balanspriemen door onze vrachtwagens in Groningen worden  opgehaald en naar Tjerkwerd gebracht. Daar staan dan een 100 tons en een 60 tons telescoopkraan klaar  om deze balanspriemen te plaatsen. Met de plaatsing van de balanspriemen wordt dit tot nu toe prima verlopen project afgerond.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction