Onder hoogspanning!

Iedereen die wel eens 220V heeft gevoeld, weet wel dat dat dat pijnlijk is …… laat staan als je in aanraking komt met hoogspanning van 110.000 V !
Van Jansma B.V. uit Drachten kregen we de vraag of we onder een hoogspanningstracé in Drachten betonnen brugliggers konden hijsen van met 6 ton gewicht en een lengte van 11m……….

6 weken voor uitvoering is er overleg geweest met Gemeente Smallingerland, Jansma BV en Liander hoe we de brugliggers veilig konden hijsen.
Na het indienen van het door BKF opgestelde hijsplan en Risico Inventarisatie is de aanvraag ingediend bij Liander waarna we toestemming kregen om, onder een aantal voorwaarden, de brugliggers te hijsen.

Die voorwaarden waren o.a. de bovenkant van de giek niet hoger dan 17 m, bij de start van de hijswerkzaamheden een toolbox over veilig werken en ten tijde van
de hijswerkzaamheden is er een toezichthouder / veiligheidsman van Liander aanwezig.

Uiteraard heeft Liander de stroom afgeschakeld van het hoogspanningstracé zodat er veilig gewerkt kon worden.
Vrijdag 5 april heeft onze machinist Hugo de 8 brugliggers veilig en netjes op de landhoofden van de brug geplaatst, waarbij de machinist gebruik heeft gemaakt van de mogelijkheid van de kraan om met de hijslast de hoofdmast uit te schuiven zodat we onder de eerder genoemde 17 m. konden blijven.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief, Uitgelicht, Werk in uitvoering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction