Kap Molen Zeldenrust teruggeplaatst

In juni 2008 stelde de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten geld beschikbaar voor de restauratie van Zeldenrust. Met daarnaast nog bijdragen van o.a. het Prins Bernard Cultuurfonds, Provincie Fryslân, Gemeente Dongeradeel, Bankgiro Loterij, en stichting De Hollandse Molen kon in augustus 2010 het startsein voor de restauratie gegeven worden. De stellingconstructie en de kap werden geheel vernieuwd. Ook het voegwerk van de gemetselde achtkantige onderbouw is vervangen.

BKF was betrokken bij een groot deel van het restauratietraject, zoals de demontage en het transport van de te restaureren delen. In de sfeervolle maar smalle straten van de Dokkumse binnenstad vereiste het manoeuvreren met vrachtwagens en mobiele kranen veel geduld en vakmanschap.

Op 12 mei 2011 werd de restauratie bekroond. De 15 ton wegende molenkap werd door BKF-machinist Durk Visser met zijn 130 tons mobiele telescoopkraan weer op 22 meter (as)hoogte teruggeplaatst op de molen.

Bijgaande foto’s tonen de voortgang van het terugplaatsen van de kap.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction