In de breedte!

De grote uitdaging van dit werk zat in de transportbreedte van 13 meter. Vanaf Holvrieka aan de Lorentzstraat naar de kade aan de Kamerlingh Onnesstraat gaan wel vaker grote tanks, maar deze breedte was nog niet eerder getransporteerd. Om het breedte transport een goede doorgang te geven moest er wel het een en ander gebeuren, zoals transportvergunning exceptioneel transport aanvragen, overleg met de Gemeente Sudwest Fryslan, het verwijderen van het hek bij Holvrieka, omzagen van een aantal bomen, schuin talud in een berm afgraven, 50 stuks rijplaten op diverse locaties neerleggen, bedrijven langs de route informeren over het autovrij houden van parkeervakken en bermen en het aan de kant zetten van een grote zandtrechter van de Waard Transport bij de kade.

Na al deze voorbereidende werkzaamheden, gecoördineerd door uitvoerder Paul Schokker, ging ‘s morgens om 10.00 uur de 1e tank op transport, geladen door BKF machinist Roel Veerman met zijn 130 tons telescoopkraan. Na het vlotte transport, uiteraard onder de hoede van 2 begeleiders exceptioneel transport, kwam de tank aan bij onze 220 tons kraan. Machinist Ad Scholma zette de tanks vakkundig op het dek van het ponton. Ter assistentie, voor het vast en los maken van de “spin”, stond op de kade de 55 tons kraanvan Ywo Zantvoord opgesteld. Om 15.00 uur stond de 3e tank op het ponton en kon weer begonnen worden met het terugzetten van de zandtrechter en overige opruimwerkzaamheden. Half februari gaat BKF de laatste 4 tanks op de zelfde manier weer transporteren naar de kade.

Tevens omvatte deze opdracht het op vrijdag op het terrein van Holvrieka verplaatsen van een 3-tal tankdaken met een gewicht van 19 ton per stuk en ook een doorsnede van 13 meter. Met de 120 tons Liebherr van machinist Durk Visser en de 5-assige semidieplader met chauffeur Klaas Buwalda werden de tanken geladen en verreden. Roel Veerman heeft met de 130 tonner de tankdaken weer gelost.

Zo werden alle werkzaamheden tot tevredenheid van onze opdrachtgever uitgevoerd.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction