Grutte Brêge terug in Wergea!

Deze zaterdag werd het nieuwe val (brugdek), dat is geproduceerd door machinefabriek Rusthoven, als eerste op zijn plaats gehesen. Geen simpel klusje! Dit val weegt ongeveer 20 ton is 7,83 meter breed en 10 meter lang. De staten in Wergea zijn niet heel breed, dus onze 220 tons telescoopkraan, de DAF autolaadkraan/bakwagen en de vrachtwagens met de brugdelen moesten voorzichtig en nauwkeurig manoeuvreren.  Maar door onze ervaren machinisten werd het val rustig en vakkundig op zijn plek gelegd. Daarna waren de hameitorens aan de beurt en ook deze werden netjes geplaatst.

De maandag daarna was de balans van de brug aan de beurt. Dit is met een gewicht van 40 ton het zwaarste deel. Met deze laatste klus werd het hijswerk aan de Grutte Brêge afgerond. Eind april wordt de brug weer voor alle verkeer in gebruik genomen.

Net als de vorige keer heeft één van onze machinisten een time-lapse film gemaakt. Klik hier voor de beelden.
De film van december nog eens terugzien? Klik dan hier.

En nog meer foto’s vindt u hier. Met dank aan Feike.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction