Glazen dak met BKF

Op de bouwlocatie in het centrum van Sneek is erg weinig ruimte voor het opstellen van de kranen, dit project vergde dan ook nauwkeurig passen en meten om een hijsplan op te stellen. In overleg met de hoofdaannemer, opdrachtgever en Gemeente Sud West Fryslan is een logistiek plan opgesteld om tot een zo efficiënt mogelijke kraaninzet te komen waarbij tevens een minimale verkeershinder gerealiseerd kon worden.

Begin september 2011 heeft een 44 meter Spierings torenkraan met machinist Piet Rasker de dragende staalconstructie (kolommen en zware gordingen) geplaatst. Daarna heeft machinist Richard Kok, eveneens met een 44 meter Spierings torenkraan, de lichte gordingen waarop het glas gemonteerd wordt geplaatst.

Aansluitend is begonnen met het monteren van de ca. 360 glazen panelen.

Hierbij bewees de Spierings torenkraan met afstandsbediening weer uitstekend haar diensten. De glasbokken zijn met een heftruck naar binnen gereden. Vanaf daar zijn de glazen panelen door een sparing in het glazen dakvlak boven het dakniveau gehesen en vervolgens geplaatst. De machinist stond hierbij vlak naast de last, zodat hij perfect zicht had op de hijswerkzaamheden.

Tot volle tevredenheid van onze opdrachtgever én binnen het budget zijn half november de laatste glazen panelen geplaatst!

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction