Een Veiligheidsbewust Bedrijf

Project ‘Een Veiligheidsbewust Bedrijf’ succesvol van start.

Met twee Masterclasses op 6 en 13 september is het project ‘Een Veiligheidsbewust Bedrijf’ van Gezond Transport succesvol gestart. In een goede, ontspannen sfeer kwamen op beide dagen de directeuren van negen bedrijven uit de sector transport en logistiek bijeen om zich te laten inspireren over veiligheidsbewustzijn.

Ondanks alle inspanningen op het gebied van veiligheid zijn er in Nederland jaarlijks circa 219.000 mensen het slachtoffer van een arbeidsongeval met letsel en verzuim als gevolg.

De Europese Commissie hecht groot belang aan het terugdringen van ongevallen op het werk en heeft (voor heel Europa) een daling van 25% als doel gesteld. Om deze doelstelling op nationaal niveau te realiseren heeft het Ministerie van SZW een actieplan opgesteld. Een van de conclusies uit onderzoek is dat er niet meer regels, voorschriften en sancties moeten komen, maar dat het gedrag van iedereen in de sector veiliger kan. Er is een cultuuromslag voor nodig om de arbeidsomstandigheden en het veilig werken in de praktijk verder te verbeteren.

Gezond Transport is voor de sector transport en logistiek als partner gevraagd om bedrijven te ondersteunen bij deze omslag middels het project ‘Een Veiligheidsbewust Bedrijf’. De doelstelling van dit project is meer bewust veiliger te werken, met als resultaat blijvend minder arbeidsongevallen.

De Masterclasses vormden het startpunt van dit project. In Stadion Galgenwaard te Utrecht kwamen in totaal 22 deelnemers bijeen om onder begeleiding van een ervaren organisatie adviseur met het thema ‘Veiligheidsbewustzijn’ aan de slag te gaan. Enkele quotes van deelnemers: ‘Veiligheid, ook als het druk is’, ‘Je moet maximaal blijven presteren op dit front’, ‘Bij veiligheid is iedereen de generaal’. Het ging deze dag om bewustwording van het nut om te werken aan veiligheidscultuur, uitwisseling van ervaringen en praktijkvoorbeelden. Na afloop reageerde een deelnemer: “Ik ben blij dat ik hier naar toe gekomen ben.”

Na deze masterclasses en het invullen van de bedrijfsscan Veiligheid in ieder bedrijf zijn interne bedrijfsworkshops de volgende fase van het project.

De deelnemende bedrijven aan dit project zijn: Van Opijnen B.V., B.V. Kraanbedrijf BKF, SILS Logistics, Wehkamp, Bode Scholten B.V., Koopman Autotransport B.V., Peter Appel Transport, Mitsubishi Motors Europe, Post Kogeko Logistics, Kuypers Kessel, Alloga B.V., Voerman International, Ben Becker Internationaal Transportbedrijf B.V., Zwatra Transport, Spaansen, Van den Bosch Transporten B.V. en VSW Expeditie B.V.

Op de foto:
Achterste rij van links naar rechts:

VSW Expeditie B.V., Willem van der Struik / Gezond Transport, Anya van der Vlist, Marinka de Groot, Danny Wilms / Peter Appel Transport, Atze Hospes / B.V. Kraanbedrijf BKF, Jelle Jan Burggraaf / Koopman Autotransport, Theo Roelofs / Zwatra Transport, Ruud Egas / Peter Appel Transport, Peter Appel / Van den Bosch Transporten B.V., Toon Coopmans, Marcel Wouterse

Voorste rij van links naar rechts:

Ben Becker Internationaal Transportbedrijf B.V., Andre Voorveld / Van Opijnen B.V., Jos Dragt / Spaansen, Robert Spaansen

2012_09_24_Een_Veiligheidsbewust_Bedrijf

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction