De jonge Trijntje en De Twee Gebroeders

Want op 8 november 2012 werd het honderdendrie jaar oude skûtsje ‘De Jonge Trijntje’, op de plek waar ze werd gebouwd, uit het water gehaald. Machinist Gert Jan van Dellen was met een 100 tons telescoopkraan ter plekke om het oude schip op de trailer te zetten waarmee ze in en uit de loods van de scheepswerf kan worden gereden. De stichting is blij dat men met deze handeling nu eindelijk kan beginnen met de eerste fase van de restauratie.

In Drachten spelen skûtsjes een belangrijke rol, want op 13 december 2012 werd een ander skûtsje, namelijk De Twee Gebroeders, in Drachten te water gelaten door machinist Ad Scholma met zijn 130 tons telescoopkraan.

Reactie van Haiko van der Werff van Scheepsbouw Van der Werff:
Het takelen van zo’n oud schip was voor ons als werf en eigenaar van “De Jonge Trijntje” een spannende klus. Hoe is de staat van het schip en hoe houdt het schip zich tijdens het takelen? Het mag natuurlijk niet vervormen door de enorme krachten die er gedurende het hijsen op worden uitgeoefend. Daar kwam nog bij dat de locatie waar getakeld moest worden bij ons op de scheepswerf vrij lastig te bereiken is. BKF heeft de klus  vakkundig  en naar volle tevredenheid uitgevoerd. En we zullen hen zeker weer vragen voor een soortgelijke klus.

Zie ook het artikel op Omrôp Fryslân en het filmpje via bijgaande link: http://www.omropfryslan.nl/nijs/skutsje-yn-sintrum-drachten

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction