CV installatie opbouwen onder het dak voor Heatplus!

In opdracht van Heatplus (bouwer van energiesystemen van morgen) hebben wij onlangs een houtgestookte CV installatie gebouwd. Deze moest in een hal onder het dak worden opgebouwd.

Wie of wat is Heatplus?
Heatplus levert Houtgestookte cv-installaties: Houtgestookte cv-installaties leveren CO2 neutrale verwarmingsoplossingen voor uiteenlopende toepassingen.
De installaties zijn energie- en kostenbesparend ten opzichte van de conventionele verwarmingssystemen. Er wordt gebruik gemaakt van warmteopwekking door middel van een volautomatisch gestuurd brandproces op houtpellets en -snippers (m.u.v. de stukhoutinstallaties). Houtpellets worden gefabriceerd van resthout en omgezet tot een duurzame zuivere brandstof. Hierdoor worden kosten- en milieutechnische besparingen behaald. Naast de hout gestookte installaties levert Heatplus ook biomassa gestookte cv installaties. Biomassabrandstof is afkomstig uit landbouw, bosbouw en open groen zoals hout, gras en andere plantenresten, maar ook reststromen uit de vetten en dierlijke mest.

Er is ons gevraagd om de installatie binnen op te bouwen omdat het dak verwijderen een te duurzame klus was, we hebben Jan Groothuis en Theo Schurink naar dit project gestuurd met hun respectievelijk Tadano-Faun HK70 en 35 tons Liebherr. Daarnaast was Michel de Haan aanwezig om de werkzaamheden te begeleiden. De goothoogte bedroeg 9,00 mtr en de nokhoogte 13,50 mtr. Zeer geringe hoogten omdat de installatie een totale hoogte had van 8,50 mtr.

De onderdelen kwamen allemaal aan op vrachtwagens, en enkele onderdelen moesten daarom ook nog gekanteld worden. De gewichten van de onderdelen varieerden van 9.000 kg. tot maximaal 24.000 kg.
Al met al was de gehele installatie in 4 dagen in elkaar gezet en kon het installatie/ aansluitwerk beginnen voor onze opdrachtgever Heatplus.

Deze klus vroeg veel van de kennis en kunde van onze collega’s Jan, Theo en Michel, alles is prima verlopen. Onze opdrachtgever was zeer tevreden en heeft aangegeven dat wij de volgende 2 installaties ook mogen gaan bouwen!!

Dit was de 1e cv installatie van de in totaal 3 stuks. De anderen volgen over enkele maanden.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief, Uitgelicht, Werk in uitvoering. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction