Brug over Drachtstervaart

In totaal ging het om 20 betonnen brugliggers, elk met een gewicht van 24 ton en een lengte van 20 meter.

Deze klus was een Friese aangelegenheid; Haitsma Kootstertille produceerde de liggers, Combex uit Eastermar transporteerde ze en de 220 tons telescoopkraan van BKF (wel met een Groninger machinist…) hees de liggers op hun plaats. Dit alles in opdracht van de aannemers Jansma en Van der Wiel, beiden uit Drachten.

De vaste brug met doorvaarthoogte van 2,5 meter wordt gebouwd in de Zuiderhogeweg in Drachten. Ze overspant de Drachtstervaart die vanaf de Tussendiepen weer wordt uitgegraven. De vaart eindigt in het centrum van Drachten bij het carillion.
Het verloop van de hijswerkzaamheden is niet alleen te zien op de foto’s maar ook op dit filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=ycp7OX2ZDXo

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction