Bouwvakkers straks veilig aan het werk

Tussen het Duitse Puttgarden en het Deense Rødby is nu nog een veerboot verbinding. Vanaf 2015 wordt gebouwd aan een tunnelverbinding tussen beide landen. Naar schatting zullen, op het hoogtepunt van de bedrijvigheid, zo’n 6000 bouwvakkers hieraan werken. Wijma Kampen BV realiseert daarom op dit moment 2 fiets- / voetgangersbruggen om een veilige verbinding te maken voor de toestromende bouwvakkers.
Het gaat om 2 FSC CE gecertificeerde azobé bruggen met een kunststof dek.

Brug 1 gaat over de weg die naar de veerboot leidt. Hij bestaat uit 4 secties van ca. 12,5 meter. De totale lengte is 50 meter, de breedte 3,60 meter. Eind mei werden de delen door een 70-tons kraan van BKF gekeerd zodat ze voorzien konden worden van een (anti-slip) grindlaag. Na afronding van het bouwtraject in Kampen zijn de 4 brugsecties door dezelfde kraan op transportunits gezet. 10 en 11 juni werden de secties met succes op locatie gemonteerd tot een brug.
Brug 2 wordt op dit moment in Kampen opgebouwd. Deze brug is 145 meter lang en de breedte tussen de leuningen is wederom 3,60 meter. De brug bestaat uit 7 secties, waarbij de grootste sectie bijna 29 meter lang is en ca. 38 ton weegt.
Vrijdag 19 juni jl. werden door de 220 tons Tadano Faun telescoopkraan 4 van de 7 secties gekeerd om ook hier weer verdere afwerking mogelijk te maken. Het zwaarste deel dat dit dag werd gehesen heeft een gewicht van 32 ton. De andere delen worden later klaar gezet voor afwerking waarna het geheel op transport gaat voor de plaatsing van deze brug die gepland is voor halverwege juli 2015.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction