BKF introduceert CO2-neutraal hijsen!

Hoe werkt het?
Relaties die de CO2 uitstoot van de door hen ingehuurde kranen en vrachtwagens willen compenseren melden dat bij ons. De compensatie geldt dan voor alle opdrachten, waar fossiele brandstoffen voor nodig zijn, die voor de betreffende klant uitgevoerd gaan worden.
Elk half jaar wordt voor elke relatie die CO2-neutraal hijst en transporteert een overzicht van de afgenomen uren en/of kilometers gemaakt, waarbij de de uitstoot wordt berekend. Hiervoor wordt een factuur opgesteld en de relatie ontvangt als bewijs van deelname een certificaat.
Jaarlijks beoordelen wij de uitstoot opnieuw. Door technische veranderingen, vervangingen of aanpassingen aan het materieel kan deze wijzigen. En natuurlijk werken wij, samen met onze machinisten, chauffeurs en technische medewerkers, er voortdurend aan om de uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Wat gebeurt er met dit bedrag?
De toeslag voor de CO2 uitstoot die aan onze relaties wordt berekend, wordt geïnvesteerd in langlopende mens- en milieuvriendelijke projecten. Het bedrag wordt bij de Climate Neutral Group (http://climateneutralgroup.com) geïnvesteerd in credits voor een door BKF gekozen project. Voor 2014 hebben we gekozen voor:

houtovens in Kenia
2014: Paradigm Houtoven Project in Kenia
In Kenia kookt ongeveer 90% van de huishoudens op het platteland op open vuur. Een groot probleem in Kenia door de vele ontbossingen. Hierdoor moeten vrouwen op het platteland ver reizen om brandhout te verzamelen, meestal meer dan 15km in een dag!
Om ontbossing tegen te gaan en de gezondheid en het inkomen (werkgelegenheid) van de mensen te bevorderen is dit project opgestart. De houtovens werden ontwikkeld in samenwerking met de lokale bevolking. Meer over Climate Neutral Group en dit project leest u in de bijgaande pdf documenten en ziet u in deze film.

Garantie
Deelnemende bedrijven ontvangen per half jaar een overzicht van de gerealiseerde CO2 compensatie en men krijgt van Climate Neutral Group een bevestiging van de afdracht van het bedrag.120503-CNG banner reduceren co2 lang

Paradigm Project Houtovens Kenia

Strenge kwaliteitscriteria credits Climate Neutral Groep

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction