Windmolen Lytsewierrum onthoofd

Het schoepenrad en de 14 meter hoge stalen toren worden deels vervangen en opnieuw voorzien van een coating om roestvorming te voorkomen. Ook het mechaniek van de molen wordt gerestaureerd.

Woensdagochtend 4 juni kwam machinist Klaas de Vries met zijn 60 tons telescoopkraan naar Lytsewierrum. Eerst werd het windrad van de Amerikaanse windmoter gehaald. De kraan heeft dit gevaarte van ruim drie en half ton uit de mast getild. Binnen enkele ogenblikken werd het vakkundig tegen de vlakte gelegd in het naastgelegen weiland.

Later op de dag zijn ook de windvanen en de mast van de betonnen onderbouw getild. Het windrad, de windvanen en de mast worden deze zomer bij een specialistisch bedrijf in Leeuwarden gerestaureerd. Het windrad wordt dan ook van een nieuw lager voorzien. Het is de bedoeling dat de onderdelen in de herfst weer terug geplaatst worden.

Meer informatie over de Amerikaanse windmolen? Klik hier of hier.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction