117 jaar oude brug in de takels en op transport

Aangezien er onder de doorgaande weg, waar in principe de kraan had kunnen staan,  een grote 6m brede uitstroom duiker van het naastliggende gemaal van Wetterskip Fryslân ligt, is gekozen voor een opstellocatie voor de kraan naast de sluis en op het terrein van Wetterskip Fryslan. Op deze opstellocatie kon de 80 tons kraan veilig en stabiel opgesteld worden. Dit zonder risico op beschadiging van de duiker van Wetterskip Fryslân.

Ter bescherming van de aanwezige bestrating hebben we daags van te voren stalen rijplaten uitgelegd en azobeschotten voor de 80 tons kraan, om op te stempelen.

Woensdag 17 oktober was DE dag.  Na het opstellen van de kraan is eerst de balans
(contragewicht boven de brug) met een gewicht van bijna 5 ton gehesen en op onze vrachtwagen geladen. Daarna is de hameipoort ( ondersteunings constructie van de balans) gedemonteerd en vervolgens is het val (het brugdek) met een gewicht van 4 ton er uit gehesen en ook geladen op de vrachtwagen.

Aangezien het transport / de brugdelen 3,9 m breed waren is van te voren een vergunning voor exceptioneel transport aangevraagd bij het RDW. Het exceptionele transport is vervolgens onder begeleiding van exceptioneel transport begeleiders naar Leeuwarden en Boazom (Frl) gereden en zijn daar de balans, hameipoort en val gelost van de vrachtwagen voor renovatie.

Aansluitend heeft de kraan nog de noodbrug geplaatst zodat fietsers en voetgangers gedurende de renovatie over de sluis heen kunnen. Alle werkzaamheden zijn dankzij een goede voorbereiding en het vakmanschap van onze medewerkers prima verlopen.
Na renovatie gaat de brug weer retour naar Ezumazijl en wordt dan terug geplaatst.

Dit bericht is geplaatst in Nieuwsarchief. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

BKF: kraanverhuur en transport in Noord- en Midden Nederland

BKF verricht hijswerk voor bedrijven, overheden, instellingen en particulieren. Met ons uitgebreide kranenpark, verdeeld over 4 vestigingen, zijn wij dag en nacht inzetbaar. U heeft de beschikking over auto/terreinkranen, mobiele loopkattorenkranen en verreikers. Tevens staan diverse transportcombinaties en een DAF-bakwagen voor u klaar. De vestigingen zijn gelijkmatig verspreid over Noord- en Midden Nederland, dus de gewenste kraan is altijd dichtbij. Samenwerken? Neem vrijblijvend contact op!
© 2020 B.V. Kraanbedrijf BKF. Alle rechten voorbehouden.
Website door junction